zondag 22 juli 2012

Ann Van Elsen in 'Mama's mooiste' @ Vlaamse TV vrouwen


Mama's Mooiste is een warm verhaal uit het echte leven van vrouwen die mama worden, bekend of niet. VT4 volgde de zwangerschappen van 2 bekende Vlamingen, Vlaamse TV vrouwen Ann Van Elsen en Tanja Dexters tot aan de bevalling. Mama's Mooiste is een uniek document en vooral hartverwarmend.

Miljoenen vrouwen deden het hen al voor, maar voor Vlaamse TV vrouwen Ann Van Elsen en Tanja Dexters was het de eerste keer dat ze een kindje verwachtten. De geboorte van hun eerste spruit veranderde hun leven voorgoed, en VT4 mocht hen tijdens een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in hun leven volgen. Zo wordt Mama's Mooiste heel herkenbare, maar vooral hartverwarmende televisie.

Voor zowel Ann Van Elsen als Tanja Dexters is Mama's Mooiste een uniek document dat ze later aan hun kind willen laten zien. Bij de persconferentie kregen wij de eerste beelden te zien en kregen de hoofdrolspelers traantjes in de ogen.

Het kon natuurlijk niet anders dan dat 'Mama's mooiste', het VT4-programma waarin Vlaamse TV vrouwen Ann Van Elsen (30) en Tanja Dexters (33) samen zwanger zijn en bevallen, je bij momenten echt pakt.

Enkele quotes uit een interview met Humo:

Ann Van Elsen «Ik moet nog steeds opletten dat ik mezelf niet voorbijloop. Ik sta zó volledig in het teken van mijn kind. Ik moet dat meer leren loslaten. Ik denk vaak aan wat mijn moeder tegen me zei als ik haar verwijten maakte over de scheiding: 'Anneke, als mama is het ook leren.' Ik zal ongetwijfeld ook fouten maken. Dat hoort bij het leven. Ik moet dat leren aanvaarden.»

Jullie hebben ook allebei jullie babyfoto's aan de vakpers verkocht.

Tanja Dexters «Elke moeder is fier op haar dochter en wil dat aan iedereen laten zien. En als je er dan nog aan kan verdienen, is dat toch mooi meegenomen? Laten we nu eerlijk zijn.»

Ann Van Elsen «Als ik als kind beelden van hongersnood zag op tv, sprongen de tranen in mijn ogen. En daarna ging ik voor de spiegel staan en deed ik alsof ik voor een hele massa stond en legde ik uit hoe erg dat was, en dat er iets moest gebeuren. Dat was waar ik van droomde.

»En ik dacht dus: Miss België worden zal me een luidsprekereffect geven. Ik dacht dat je als Miss België gerespecteerd werd en een verhaal kon vertellen. Verkeerd gedacht, want met die titel krijg je ook de bagage mee van honderdenéén voorgangsters.»

Tanja Dexters«Die van mij, onder andere. Want ik stond toen naakt in de Playboy (lacht).»

Tanja «Tot mijn zestiende was ik altijd met mijn tweelingzus samen, en toen kreeg die ineens een vriendje en moest ik alleen slapen. Ik vond dat verschrikkelijk. Ik vind het nog steeds moeilijk om iemand echt toe laten, vind het heel eng als iemand een grote rol gaat spelen in mijn leven. Ik denk inderdaad altijd: 'No matter what, ik wil onafhankelijk blijven.'»

Ann Van Elsen«Voilà (lacht). Ergens wil ik nog altijd een soort Oprah Winfrey worden. Vanuit het gevoel dat ik zelf vroeger ook wel wat heb meegemaakt, net als zij. Het broedt in mij om verder te gaan dan een tekst aflezen van een autocue.

»Dát is wat ik toen bedoelde. Het zijn vijgen na Pasen, maar soms denk ik: 'Als ik mijn carrière anders was begonnen en géén Miss België was geworden, dan was alles misschien helemaal anders gelopen.'»

Mooie mama's
Ann Van Elsen beviel op 4 maart 2010 van June, haar eerste dochtertje met Gunter Van Handenhoven. Tanja en Miguel werden op 16 juni 2010 trotse ouders van Valentina. In de maanden voor en na de geboorte van June en Valentina volgde een VT4-cameraploeg Ann en Tanja. Met als resultaat een intiem, eerlijk en ontroerend portret van deze unieke gebeurtenis, waarbij we een andere kant van Ann en Tanja leren kennen: gevoelig, zorgzaam,... als mama dus.

Baby on board
We krijgen Ann Van Elsen en Tanja te zien zoals we hen nooit eerder zagen: ze brengen bezoekjes aan de gynaecoloog, stellen hun geboortelijst samen, maken hun huis babyproof, worden overvallen door een storm van emoties, beleven de befaamde roze wolk en maken voor het eerst kennis met de kraamafdeling en hun nieuwe leven. Maar we zien ook hoe de papa's intens meeleven met hun geliefde voor, tijdens en na de geboorte van hun eerste dochtertje. Ook zij beleven een droom.

Kempense grond
Ann Van Elsen en Tanja Dexters, twee Bekende Vlaamse vrouwen en allebei Miss België, delen -hoe verschillend ze ook zijn- heel veel dingen in het leven. Met slechts enkele jaartjes verschil groeiden Ann en Tanja allebei op in Mol, op een paar kilometers van elkaar. Na Tanja wordt ook Ann tot Miss België gekroond.

Beide stonden ze ook naakt op de cover van Playboy. En zo blond als Tanja is, zo donker(-harig) is Ann. En zo verschillend zijn ook hun karakters. Toch hebben ze een nauwe band, bij belangrijke momenten zijn ze bij elkaar. Ze bellen elkaar voor raad, delen een stuk dezelfde vrienden, hebben dezelfde kennissen, hun families kennen elkaar. Misschien ligt het er wel aan dat ze uit de Kempen komen. Een regio die bekend staat voor zijn sterke karakters.

Aflevering 1
Terwijl Tanja zich halverwege haar zwangerschap in alle rust voorbereidt op de komst van haar dochter, komt de bevalling van Ann erg snel dichterbij. Ann Van Elsen is nog maar enkele weken verwijderd van haar uitgerekende datum en de zenuwen beginnen haar parten te spelen. Terwijl Tanja keuzes maakt en een geboortelijst opstelt, telt Ann de dagen af voor de bevalling. Gelukkig staat echtgenoot Gunter aan haar zijde om haar te kalmeren. Maar vierentwintig uur voor de geboorte van haar eerste kindje, kan Ann kan haar zenuwen nog maar moeilijk de baas...

Het langverwachte moment is aangebroken voor Ann: na negen spannende maanden wordt ze eindelijk mama. Samen met haar man Gunter maakt ze zich op voor de keizersnede. En ook al is ze zenuwachtig, ze is er helemaal klaar voor...

Een droom die werkelijkheid wordt voor Ann en Gunter

Voor Ann Van Elsen en Gunter gaat vandaag hun grootste droom eindelijk in vervulling. Na enkele spannende ogenblikken, krijgen ze een prachtige, gezonde dochter: June.

Van het ene op het andere moment, laat Ann al haar stress en zorgen varen om zich helemaal te laten gaan in de roes van het moederschap. Meteen wordt duidelijk dat dit de mooiste dag van haar leven is...

Na de bevalling geniet Ann Van Elsen met volle teugen van haar kersverse dochter terwijl ze herstelt van de keizersnede. Familie en vrienden bezoeken de kleine June, ook Tanja is benieuwd. Maar die eerste dagen zijn voor Ann en Gunther ook een leerproces, want een baby verzorgen is niet zo eenvoudig als het lijkt...

Voor Tanja is de bevalling nog toekomstmuziek, ze kan zelfs nog wel wat raad gebruiken als het op baby's aankomt. Daarom brengt ze, samen met haar verloofde Miguel, een bezoekje aan haar tweelingzus Mieke, waar ze al wat kan oefenen met haar kleine neefje.

Mama's Mooiste" is de titel van het nieuwe programma met Ann Van Elsen en Tanja Dexters dat dit najaar op VT4 te zien zal zijn. Het wordt een uniek document waarin de kijker Ann en Tanja op een heel andere manier leren kennen: als mama. Het wordt een warm verhaal uit het echte leven van vrouwen die mama worden, bekend of niet.

Ann Van Elsen: ‘Ik ben heel blij dat Tanja ook een dochtertje heeft. Twee trotse mama's met twee prachtige dochters. Ik kijk er al naar uit als ze bij elkaar kunnen gaan spelen. Met June gaat het intussen heel goed.

Ze groeit als kool en lijkt steeds meer op haar papa. Ze steelt uiteraard ook iedereens hart met haar mooie bruine kijkers. Ik kijk ook echt uit naar het programma dit najaar. Ik ben enorm benieuwd om mezelf in die mama rol bezig te zien. En wie weet zitten Tanja en ik met onze twee dochters binnen tien jaar samen in de sofa naar dit uniek document te kijken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten