dinsdag 16 oktober 2012

Kristien Maes Vlaanderen Vakantieland @ Vlaamse TV vrouwen

Kristien Maes in Vlaanderen Vakantieland: Fietsen in het spoor van de Romeinen

Het Brugse Ommeland staat voor uitgestrekte natuur, pittoreske dorpen, grazende koeien en Romeinen! Belgische babe Kristien Maes fietst in hun spoor en ontdekt de enorme Romeinse geschiedenis van de regio.
2011 is Romeinenjaar in het Brugse Ommeland. Kristiens zoektocht naar bewijzen van de Romeinse aanwezigheid begint in het Gruuthuse in Brugge, in de tijdelijke tentoonstelling Uit goede bron.
Samen met professor in de archeologie Dries Tys bestudeert Vlaamse TV vrouw Kristien Maes het landschap op zoek naar Romeinse resten. En om de Romeinse smaak nog beter te pakken te krijgen, leert ze meer over laurier en mosterd.
's Avonds gaat Kristien Maes schaapjes tellen in de Artiriacumhoeve, een B&B waar ze met uitsterven bedreigde schapensoorten fokken en ook wat kennen van de plaatselijke Romeinse geschiedenis.
Maar Kristien Maes wil nog hardere bewijzen van de Romeinse aanwezigheid. Ze vindt die in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. Op de plaats stond ooit een Romeins castellum om de streek te verdedigen en nu vallen er zelfs lijken uit de kast. Afscheid nemen doet Kristien met "brood en spelen" en een stukje Romeinse paté!
REPORTER: Kristien Maes
REGISSEUR: Vincenzo De Jonghe


Via Via… fietsen in het spoor van de Romeinen
Het Brugse Ommeland en de Ginterregio roepen 2011 uit tot het Romeinenjaar. Naar aanleiding daarvan organiseren ze verschillende evenementen, tentoonstellingen en fietsroutes.
De fietskaart Via Via… fietsen in het spoor van de Romeinen bevat twee routes die je langs de Romeinse aanwezigheid en vondsten in het Brugse Ommeland leiden. Kristien Maes kan de kaart gratis afhalen bij de toeristische diensten van de Ginterregio.
Alle info over Via via krijg je bij
www.ginter.be
www.brugseommeland.be
Ommetoertjes langs Romeinse wegen
Ontdek nog meer Romeinen in het Brugse Ommeland! Op zondag 18 september in Zedelgem en zondag 16 oktober in Oudenburg. Kristien Maes fietst dan langs sporen van de Romeinen, geniet van verse muntthee en Laurentiustaart en proeft van Romeinse hapjes en drankjes. Voor 5 euro per persoon kan je deelnemen.

B&B De Artiriacumhoeve
De Artiriacumhoeve heeft een Romeinse naam en staat helemaal in het teken van schapen. Achiel fokt drie met uitsterven bedreigde schapensoorten en biedt Kristien Maes de mogelijkheid aan om deel te nemen aan de dagelijkse taken van zijn fokkerij. Je geniet er van de natuur, de rust en een schapenmelkijsje.
Adres: Aartrijksestraat 12, 8211 Aartrijke (Zedelgem)
Tel: +32 50 20 09 40
Gsm: +32 478 53 15 57
www.artiriacumhoeve.be
artiriacum@belgacom.net
Meer tips voor leuke logeeradresjes krijg je bij Toerisme Vlaanderen
www.vlaanderen-vakantieland.be
ETEN & DRINKEN
Romeinse paté
Keurslager Ghislain maakt met Kristien Maes een paté met alle ingrediënten uit de streek waar de Romeinen echt verzot op waren.
Adres: Zandvoordestraat 13, 8460 Oudenburg
Tel: +32 59 26 67 87
ghisros@scarlet.be
Mostaard Wostyn
Sinds 1869 kan je in Torhout terecht bij Mostaard Wostyn voor lekkere mosterd. Kristien Maes kan  potten in verschillende maten kopen of een potje van thuis laten vullen. Tegenwoordig is het aanbod uitgebreid met mosterdkoekjes, mosterdjenever, mosterdbier en mosterdpralines.
Adres: Conscienceplein 7, 8820 Torhout
Tel: +32 50 21 23 00
www.mostaardwostyn.be
mostaardwostyn@telenet.be

Uit goede bron is een tijdelijke tentoonstelling in het Gruuthuse te Brugge. De tentoonstelling loopt nog tot en met 16 oktober en vertelt de vroegste geschiedenis van Brugge en haar ommeland.
Adres: Bruggemuseum-Gruuthuse, Dijver 17, 8000 Brugge
www.uitgoedebron.info
Lauretum is een laurierkwekerij in Jabbeke, nabij Brugge. Hier kan je laurierbomen huren en kopen. In het winkeltje bieden ze Kristien Maes ook andere originele laurierproducten als zeepjes, crèmes, kaarsen en likeur aan. In groep kan je ook het bedrijf bezoeken.
Adres: Zomerweg 20, 8490 Jabbeke
Tel: +32 50 81 17 43
Gsm: +32 475 77 03 05
www.lauretum.be
info@lauretum.be
Romeins Archeologisch Museum (RAM)
In Oudenburg zijn ze trots op hun Romeinse geschiedenis en dat kan je ontdekken in het RAM. Je leert er meer over het Romeinse leger, het dagelijkse leven, de grafgiften en het castellum van Oudenburg. Eindig het bezoek met een Romeins spelletje en je waant je een echte Romein.
Kristien Maes (Lummen, 9 april 1979) is een Belgische presentatrice.
Reeds op jonge leeftijd studeerde ze deeltijds kunstonderwijs, afdeling 'Woord' in de opties dictie, voordracht, dramatische expressie, repertoire studie waar ze in 1997 afstudeerde met de grootste onderscheiding. Later nam Kristien Maes deel aan een verschillende voordracht- en welsprekendheidstornooien, en speelde ze mee bij amateurtheatergezelschappen en heeft ze ook aan improvisatietheater gedaan.
Aan de K.U.Leuven studeerde Kristien Maes communicatiewetenschappen en in dezelfde periode deed ze ervaring op bij twee Leuvense lokale radio's: Radio Scorpio en MIX FM (nu Hit FM). In 2001 studeerde ze af met het eindwerk "Heter in de ether? Liberalisering en functionele veranderingen in het Vlaamse radiolandschap; casestudy 4fm" omdat ze haar stage bij de nieuwe radiozender 4fm kon lopen. Bij deze zender kreeg Maes de kans om zowel achter de schermen te werken als haar eigen programma te presenteren.
In 2004 verhuisde Kristien Maes naar Barcelona, maar bleef deeltijds werken voor 4fm.
Na een reis naar China kwam ze in mei 2006 bij Radio Donna terecht, als programmamedewerker en vervangster voor een aantal programma's.
Sinds 1 mei 2007 is ze aan de slag als wrapper bij Ketnet. Ze presenteert er ook Op Schok, Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint, Circus, Junior Eurosong 2010, Ketnet On Ice en Ketnet Radio.
Sinds begin januari 2008 presenteert Kristien Maes de Hit 50 op Studio Brussel. Sinds begin september presenteert Kristien De Hotlist op Studio Brussel. In 2009 was ze coach bij Junior Eurosong. Onder andere de winnares Laura Omloop was een van haar kandidaten.
Kristien Maes acteert in het derde seizoen van Amika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten